COCKTAILRECEPTEN COCKTAILRECEPTEN Heb je het gepersonaliseerd likeursetje cadeau gekregen? Of gewoon lekker voor jezelf gekocht? Superleuk!Hieronder hebben we voor jou alvast enkele heerlijke cocktailrecepten opgelijst die je met de 6 drankjes kan maken.Laat ze smaken! likeursetje bekijken > Limoncello Spritz Benodigdheden/glas:1/2 citroen3 à 4 ijsblokjes30ml Limoncello90ml Prosecco40ml bruisend water HERE WE GO!Snij de citroen in dunne plakjesVul je glas met 30ml LimoncelloGiet 90ml Prosecco er bovenopDoe er tot slot een 40ml bruisend water bijRoer de mix en werk af met 1 à 2 citroenschijfjes in je glas Tip: gebruik voor deze cocktail een mooi bol cocktailglas. De hoeveelheid drank kan je aanpassen volgens je smaak. Italian Stallion Benodigdheden/glas:1/2 citroenEnkele ijsblokjes40ml Amaretto40ml Jack Daniels of Jim Beam80ml ColaCocktailkersjes HERE WE GO!Sap van 1/2 citroenDoe er 40ml Amaretto bijVervolgens 40ml Jack Daniels of Jim Beam whiskyAfwerken met ColaRoer de mix en werk af met 1 à 2 cocktailkersjes erbovenop Tip: gebruik een long drink glas gevuld met ijsblokken om deze cocktail te maken. The Red Rose Benodigdheden/glas:1/2 theelepel groene rozenthee20ml rozenlikeur40ml CavaIjsblokjes HERE WE GO!Verwarm 1/2 TL groene rozenthee in 100ml water (maak dus een thee, 5min. laten trekken)Laat de thee volledig afkoelenDoe er 20ml rozenlikeur bijVervolgens 40ml CavaRoer de mix en vul aan met ijsblokjes Tip: gebruik voor deze cocktail een sierlijk tumblerglas A La France Benodigdheden/glas:(Crushed) ijs30ml Lavendel likeur100ml witte Bourgogne Aligoté wijnViooltjes HERE WE GO!Leg de bodem van een glas vol met (crushed) ijsDoe er 30ml Lavendel likeur bijWerk af met 100ml witte Bourgogne AligotéRoer de mix en top af met een twee-tal paarse viooltjes. Viooltjes zijn bovendien zeer gezond en eetbaar Met deze mix maak je een heerlijke typische Provençaalse Kir Parisien Gin Benodigdheden/glas:60ml droge Vermouth40ml gin15ml Crème de CassisBosbessenIjsblokjesOptioneel: tonic HERE WE GO!Doe de 40ml Vermouth in een glas of shakerVervolgens de 40ml ginEindigen met 15ml Crème de CassisAlles roeren of shakenVersier met wat bosbessen en werk af met ijsblokken De tonic is in deze cocktail optioneel en kan je naargelang je smaak wel of niet toevoegen. Sombrero Spinner Benodigdheden/glas:1 schijfje sinaasappel(Crushed) ijs4 aardbeien30ml aardbeienlikeur30ml Cointreau30ml Tequila45ml sinaasappelsap HERE WE GO! Leg een bodem van (crushed) ijs Voeg 30ml aardbeienlikeur toe Vervolgens 30ml Cointreau en 30ml TequilaDoe de aardbeien in een blender, en mix het geheel samen met de dranken en het sinaasappelsap Werk af met het sinaasappelschijfje Tip: deze cocktail serveert het mooist in een rond champagneglas / cocktailglas met hoge steel